Skip navigation

OUTDOORCHEF AG

 

För oss finns det inga årstider och inga gränser för mångfalden när det gäller att trolla fram läckra menyer på grillen. OUTDOORCHEF garanterar en oförglömlig grillupplevelse för alla finsmakare.

Kärnstycket i vår omfattande grillportfölj (gas, träkol eller el) är det unika konsystemet som snabbt har etablerat oss internationellt på den växande grillmarknaden.

Våra grillar och våra tillbehör utvecklas på högkvarteret i Zürich av passionerade grillare och synas i sömmarna av ledande gourmetkockar. Tack vare våra produkter kan en outdoorfantast förflytta sitt kök utomhus under bar himmel.

Matentusiaster, gourméer, finsmakare, njutningslystna och sådana som vill bli det: Vi uppmanar er att komma ut i det fria och entusiasmera era vänner och bekanta med de smarta grillsystemen från OUTDOORCHEF.

Outdoorchef AG är ett dotterbolag till Diethelm Keller Group, ett internationellt verksamt schweiziskt holdingbolag som leds av grundarfamiljen i fjärde generationen.

Sedan mer än 20 år tillbaka brinner vi för grillning, matlagning och bakning under bar himmel.

 

EN RUND FRAMGÅNGSHISTORIA

OUTDOORCHEF GASOLKLOTGRILL MED UNIKT KONSYSTEM

 

MIKE LINGWOOD

En intervju med gasolklotgrillens uppfinnare

 

För mer än 20 år sedan uppfann Mike Lingwood en unik gasolklotgrill och kallade den ”OUTDOORCHEF”. Han ville utveckla en grill på vilken man skulle kunna grilla enkelt, mångsidigt och nyttigt alltså utan fettbrand. Han drömde också om att göra grillning till en avspänd, omväxlande upplevelse som för samman människor och skänker dem njutningsfulla stunder.

Mr. Lingwood, ofta skapas storartade idéer utifrån ett behov. Hur var det när det gällde gasolklotgrillen?

Det började vid min yngsta dotters födelsedagskalas den 21 juni 1992. Jag ville bjuda mina små och stora gäster på en typisk barbecue med korv, burgare och annat gott. Eftersom jag ”bara” hade en kolklotgrill hemma beslutade jag mig strax innan festen för att även köpa en gasolgrill med lavastenar i förhoppningen att kunna grilla de olika rätterna snabbt och okomplicerat. Det hela slutade med ett fiasko. En hel del brändes vid och det uppstod fettbränder och mycket rök. Jag var besviken för att jag inte kunnat laga rätterna som jag väntat mig på gasolgrillen. Som knåpare kunde jag kunde inte släppa tanken att grillning med gasol måste kunna fungera bättre.

Hu kom ni på idén att förvandla en klotgrill till en gasolgrill?

Då måste jag gå tillbaka lite i tiden. Sommaren 1988 flyttade jag från England till Spanien med min familj. En god vän till mig som bodde i Storbritannien, var en stor grillentusiast som älskade att laga läckra rätter på sin kolklotgrill. Vid denna tidpunkt var jag inte speciellt intresserad av grillning men tog ändå

med en träkolsgrill till Spanien och blev snart ganska bevandrad. Jag är en ”knåpare” och efter min dotters födelsedagskalas insåg jag att man skulle kunna förbinda klotformen med en paellabrännare - det vill säga göra en gasoldriven klotgrill av en kolklotgrill.

Hur länge dröjde det innan ni hade den första prototypen?

Det dröjde ett bra tag. I Spanien har de flesta järnhandlarna ett brett utbud av olika paellabrännare. Det var enkelt att hitta den riktiga storleken som passade i mitt klot, men jag hade jämt samma problem - fettbrand. Det verkliga genombrottet kom den dag jag hittade en gammal tvättmaskinstrumma i soporna! Jag tog loss den koniska mitten och satte in den i klotet som en kon på ett sådant sätt att brännaren täcktes över komplett och fettbrand förhindrades. Denna upptäckt följdes av flera månaders utvecklingsarbete då jag testade många olika konformer och -storlekar ända tills jag fann den riktiga. Sen fick jag idén att dela konen. Den tvådelade konen skyddade inte bara brännaren utan gjorde också att den övre delen kunde vridas och leda värmen koncentrerat och direkt uppåt – det unika «OUTDOORCHEF» konsystemet var uppfunnet.


Choose your country or region

Belgium
French Dutch
France
French
Switzerland
German French Italian
Netherlands
Dutch
Moldova
Romanian
Germany
German
Sweden
Swedish
Italy
Italian
Denmark
Danish
Slovakia
Czech
Czech Republic
Czech
Cyprus
Greek
Bulgaria
Bulgarian
International
English
Austria
German
Greece
Greek
Romanian
Romanian
United Kingdom
English